Mad som Mama laver det

Tatar – opskrift på den bedste tatar

Den her tatar-opskrift har en særlig plads i familiens hjerte. Den er nemlig inspireret af en ret, som der blev serveret på Hindsgavl slot, den aften hvor svigersønnen endelig fik spurgt datteren om de ikke skulle være mand og kone.

Tatar er ikke for alle, men det burde det være! Nogen husker på sørgelig vis det færdigkøbte tatar fra 80erne. Eller har prøvet af få en halvsløj version serveret. Men gjort rigtigt, er det en helt fantastisk spise. Og nogen som langt de fleste kan lide, hvis de altså prøver det.

Læs også om at lave den perfekte hjemmelavede dressing

Tatar – det skal du bruge

Som altid er gode råvarer vigitigt for det bedste resultat. Men kødet er det helt essentielle for en god tatar. Så tag turen til slagteren, så hjælper han også med at få det hakket/skåret rigtigt. En del af ingredienserne kommer fra glas, også her gælder det om at købe ordentligt, ikke bare kaste sig over det billigste fra butikken.

250 g okse- eller kalveinderlår
1 spsk. fint hakket skalotteløg
1 spsk. kapers grofthakket
1 spsk. fint hakkede cornichoner 
½ spsk. revet peberrod
1 sjat cognac (behøver ikke være en dyr, jeg bruger selv den billige fra Aldi)
1 spsk. fint hakket frisk estragon
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. dijonsennep
2 æggeblommer

Læs også om forsommer på Teglholmen

Sådan gør du

Hak grøntsager, cornichoner og krydderurter fint. Hvis du ikke har fået kødet hakket hos slagteren, så kan du selv køre det igennem en hakker, eller hakke det meget fint manuelt.

Rør det forsigtigt sammen og helst kort tid før servering, da syren i retten ellers kan blive for meget (cirka 10 minutter)… Så får du den bedste tatar, som alle kan lide – forudsat at de kan lide tatar 🙂

Kram fra Mama Villefrance
Følg mig på Instagram

Lær også hvordan du laver de bedste frikadeller

Opskrift på den bedste tatar

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *