Stegt pighvar rogn
Mad som Mama laver det

Stegt pighvar rogn – paneret

Stegt pighvar rogn, paneret i panko rasp

Vi var i pinsen i år så heldige at få en frisk pighvar på havnen i Assens. Og endnu mere heldigt, at den var fyldt med næsten et halvt kilo lækker rogn. Lidt af rognen blev brugt i lemonsauce til pighvaren, men resten blev gemt til morgenmad dagen efter.

Læs også om pighvar i ovn med lemonsauce og nye kartofler

Vær forsigtig med at hinden omkring rognen ikke går i stykker, både når du tager den ud af fisken og når du gør den klar til panering og stegning. Og paner hele stykker af rogn, lad være med at skære i det! Nogen koger rognen først, men det har vi dog udeladt her.

En dejlig overraskelse, når man finder rogn i den friske Pighvar

Læs også om Mozzarella rulle med frisk spinat og røget laks

Stegt pighvar rogn
De store flotte stykker af Rognen, taget forsigtigt ud af fisken

Sådan gør du

Vend den i mel, derefter vend den i rå æg der er rørt sammen, og til sidst så i panko rasp. Husk at tilsætte salt til både mel, æg og rasp.

Steg fileterne i 75 gram smør og en slat olie i cirka 8-10 minutter. Lad dem trække på panden og vent med at skære dem ud til de er lune. De kan serveres både lune og kolde. De færdige stykker stegt pighvar rogn kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage.

Jeg serverede den med hjemmerørt remoulade og hjemmebagt surdejsbrød som en del af en sen morgenmad, hvor røget laks, æg, ost, hvidløgsrejer og kolde kartofler indgik. Men den kan også snildt serveres på rugbrød, som var det torskerogn eller en fiskefilet.

Kram fra Mama Villefrance 
Følg mig på Instagram

Læs også hvordan du laver en perfekt hjemmelavet sennepsdressing

Stegt pighvar rogn
Den færdige panerede og stegte rogn

Stegt pighvar rogn – paneret

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *