Rabarbercrumble opskrift
Mad som Mama laver det

Rabarbercrumble opskrift uden mel og sukker

En dejlig lækker opskrift med mange forskellige navne, nogen kalder det en tærte, en crumble eller en kage. Opskriften her uden mel og sukker (næsten da, der er i chokoladen som kan undlades). Den er glutenfri og passer godt til LCHF.

Sommeren nærmer sig heldigvis med hastige skridt. Og det betyder fra maj på Mosebo rabarber fra haven. De vokser vildt nede bagerst i haven, så Klaus må på ekspedition, hvis han vil forkæles. Men det er, ifølge ham selv, altid det værd 🙂

Læs også vores anmeldelse af Oremandsgaard Æblegin

Rabarbercrumble opskrift
Den færdige crumble serveret lun med creme fraiche

Læs også om lun koks-rabarber dessert uden gluten

Rabarbercrumble opskrift

Til 6 personer

Du skal bruge følgende til din crumble.

Fyld
500 gram rabarber i tern ca 1×1 cm.
75 gram sukrin Gold (kan erstattes af xx gram sukker)
Revet skal af en halv økologisk citron. Selvom rabarber er syrlige giver det et skønt twist til.
1 spiseske smør til at smøre fadet.

Crumble
100 gram smør
100 gram kokosfiber mel
100 gram hakket mandler
1 spiseske vodka (giver en ekstra sprød crumble og kan ikke smages)

Rabarbercrumble opskrift

Sådan gør du

Hak/skær rabarberne i tern af 1×1 centimeter. Ingredienserne til fyldet blandes forsigtigt sammen og lægges i fadet. 100g hvid chokolade hakkes groft og puttes oven på til sidst. Din crumble skal bages ved 170 graders varmluft i 25 min (forvarmet ovn) – Chokoladen må gerne blive brun i kanten.

Lad crumblen hvile i par minutter, medmindre den skal serveres kold. Du kan spise den lun eller kold, det er helt op til dig 🙂 Den kan serveres med cremefraiche , flødeskum eller vanilleis.

Personligt foretrækker jeg den lun cremefraiche.

Kram fra Mama <3 – Følg mig på Instagram

Læs også om min frikadelle opskrift

Rabarberbusk nede bagerst i haven. Og endda en af de mere tilgængelige af dem

Rabarbercrumble opskrift uden mel og sukker

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.