Mad som Mama laver det

Pommes Anna af knoldselleri

Sidste jul lavede vi “Pommes Anna” af knoldselleri, for at give gæsterne mulighed for at spise en julemiddag der var LCHF/lowcarb. Selv lever både københavnerne og vi selv her på Mosebo LCHF så vidt muligt. Opskriften er inspireret af en fra Madbanditten.

Du skal dog være opmærksom på at hvis du er vant til at spise den rigtige Pommes Anna, så er det her ikke en en-til-en erstatning, der smager lige så godt, det findes ganske enkelt ikke. Men det er en glimrende lowcarb version af retten og især hvis du lever LCHF vil du nok ikke kunne smage en kæmpe forskel.

Det skal du bruge

1 KG knoldselleri
200 gram smør
3 spk salt
100 gram piccorino
Frisk timian

Sådan laver du Pommes Anna af knoldselleri

Den her version syntes jeg faktisk er lidt nemmere og hurtigere at lave end den originale opskrift, men med samme resultat.
1. Skræl og mandolin
2.Bland med smeltet smør og salt i skål
3. Riv ost henover
4. 150 grader varmluft i 60 min
5. Hvile
6. 6-8 timer under pres

Du vælger selv om du vil genvarme i ovnen og skære stykkerne ud, eller om du vil skære stykkerne ud og hurtigt brune dem af på panden.

Med venlig hilsen Mama – følg mig på Instagram

Læs også om spændende snacks til jul og nytår

Pommes anna af knoldselleri

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *