pighvar i ovn
Mad som Mama laver det

Pighvar i ovn med nye kartofler og lemonsauce

Hel Pighvar i ovn med nye kartofler, lemonsauce og salat af baconsvøbte rabarber, belugalinser, fetaost samt frisk dild og persille.

Vores første ret sammen som familie, som blev omsat direkte til blogindlæg. Pinsen 2020 kunne vi endelig se hinanden igen efter coronavirusen.

Efter en lang arbejdsdag med buskrydning, forskalling i det nye badeværelse, træbeskæring og ikke mindst billedetagning til bloggen, så gik vi alle i køkkenet til den store aftensmad.

Midt på dagen havde vi dog en pause, hvor vi kørte til Assens og hentede en frisk pighvar direkte fra kutteren Simone, som ligger til i Assens Havn nogle gange i ugen. Den friske pighvar blev selvfølgelig centrum for aftensmaden. Se evt. åbningstider og udbud på deres facebookside her.

Læs også om fyldte portobello svampe til grillen

pighvar i ovn

Dette skal du bruge

Til 4 personer

1 pigvar på mindst 1,5 kg (pigvaren vejede cirka 1,5 kg + 500 gram rogn som vi pillede ud)
1 citron
200 gram smør
En lille håndfuld frisk Timian
4 blade løvstikke
En håndfuld bredbladet persille
8 rabarberstilke
1 pakke bacon
250 g fetaost eller puck ost
1 dåse belugalinser
1 løg
1 fed hvidløg
1 kg nye kartofler

pighvar i ovn
pighvar i ovn

Sådan gør du – pighvar i ovn

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pil rognen ud af fisken og skær et snit på begge sider af rygsøjlen så fedtstof kan trænge ind når den skal steges og den ikke folder på midten. Rognen kan bruges til paneret pighvar rogn en anden gang.

Læg fisken i en stor bradepande belagt med bagepapir og læg cirka 100 gram smør, skivede citroner, bredbladet persille, løvstikke og timian (eller hvad man ellers har der kan give noget hyggeligt smag) samt salt ovenpå fisken (se billede).

Pighvaren skal have 20 minutter i ovnen. Lige inden servering så tryk citronskiverne ud over fisken.

Salat af baconsvøbte rabarber, belugalinser, fetaost samt frisk dild og persille

Fold baconen om rabarberstilkene og læg dem i et i fad med løg og hvidløg, bag dem i cirka 20 minutter ved 180 grader.

Skær fetaosten ud i gode tern. Skyl belugalinserne. Når rabarberne er færdige og taget det ud af ovnen og tilsæt linser og fetaost. Server straks.

Du kan også vælge at serverer rabarberne som selvstændigt tilbehør. Klik her for et mere uddybende indlæg om salaten.

salat til pighvar i ovn

Sådan gør du – lemon sauce

50 g smør
1 spsk rogn (hvis fisken har)
1 spsk mel
0,5 liter fløde
Saften af en hel citron
Skalden af en halv citron
Hvid peber
Salt

Lav som en klassisk opbagt sauce.

Server med nye kartofler der er drysset med persille.

Kram fra Mama Villefrance <3
Følg mig på Instagram

pighvar
pighvar

Hel Pighvar i ovn med baconsvøbte rabarber

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.