Mad som Mama laver det

Jordbær rabarber marmelade (syltetøj) – Mamas hjemmelavede

Jordbær rabarber marmelade er noget af det bedste i verden, og med rabarber og bær fra haven, bliver den kun endnu bedre.

Den her opskrift er en jeg altid har lavet primært på egne råvarer, men sukker og lignende er ikke af egen produktion. Rabarber fra baghaven, vilde jordbær fra forhaven og fremover citroner fra mit helt eget citrontræ.

Den er skøn til kiks, brød, til desserter eller i koldskål.

Læs også om rabarbercrumble uden sukker

Hjemmelavet marmelade med vilde jordbær og rabarber fra haven. Helt perfekt. Jeg laver den altid om sommeren, hvor råvarene er friske, men du kan sagtens lave den på frosne bær og rabarber.

Note. Denne her opskrift er faktisk syltetøj, ikke en marmelade. Forskellen er at en sylt er med hele bær, i en marmelade er de blendet i stykker. Men jeg har ladet mig fortælle af svigersønnen, at de fleste vil søge på marmelade. og at jeg derfor skal bruge den betegnelse 🙂

Det skal du bruge til jordbær rabarber marmelade

1 kg rabarber
1 kg jordbær
800 gram rørsukker
1 vaniliestang
1/2 tsk salt
Saft og skal fra en 1/2 økologisk citron

Læs også om hjemmelavede kammerjunker til koldskålen

Jeg bruger jo selv mine egne jordbær og rabarber, så de er muligvis ikke økologiske godkendte, men de er nok så økologiske som det bliver. Det sagt så lader jeg det være op til dig selv hvad du vil bruge, men jeg vil klart anbefale at du får det fra en ordentlig lokal producent.

Sådan gør du

Bag rabarberne sammen med halvdelen af sukkeret i 30 minutter ved 150 grader i forvarmet ovn.

Put massen i en gryde og kog op sammen med jordbær og resten af ingredienserne. Kom det først på glas, når alt er kølet af. Husk at glassene skal være skoldede inden og 100% rene! Ellers risikerer du at det går til.

Læs også om lun kokos-rabarber dessert uden gluten

Sig endelig til, hvis du kan lide opskriften, ellers hvis du har tips og tricks, som du har brugt til din egen marmelade/syltetøj.

Kram fra Mama Villefrance 
Følg mig på Instagram

Jordbær rabarber marmelade
Her brugt i en lækker hjemmelavet koldskål, sammen med hjemmelavede kammerjunker – begge dele er lagt op som opskrifter her på siden, hvis du vil prøve dem af

Jordbær rabarber marmelade

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *