Hjemmelavet luksus koldskål
Mad som Mama laver det

Hjemmelavet luksus koldskål

Hjemmelavet luksus koldskål er perfekt til sommeren, som dessert, snack eller endda som et måltid i sig selv. Den hjemmelavede koldskål er noget mere rig og dessertagtig end den du køber i butikkerne, som kan være meget tynd.

På Mosebo spiser vi næsten altid koldskål som en stor aften/eftermiddags snack, på sommerdage hvor vi skal forkæles lidt ekstra. Men jeg vil altså ikke servere den færdiglavede, især ikke når det er så nemt at gøre det selv.

Opskriften her er uden sukker og egnet til LCHF og Keto. Billederne er ikke de bedste jeg har taget, men jeg håber at det går 🙂

Sådan laver du rabarbercrumble uden mel og sukker

Hjemmelavet luksus koldskål – det skal du bruge

1 l kærnemælk
2-3 dl creme fraiche 18%
2-3 dl piskefløde
1/2 tsk salt
2 friske æg
2 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
3 spsk Sukrin Gold (du kan i stedet bruge sukker)
Saft og revet skal fra en økologisk citron

Sådan gør du

Det hele blandes sammen i en skål og piskes eller stavblendes, til det har den konsistens du ønsker. Server den med kammerjunker (helst hjemmelavede) og evt. en klat jordbær/rabarber marmelade. Du kan også servere den med friske bær eller banan.

En hjemmelavet koldskål han holde sig et par dage i køleskabet, men er naturligvis bedst samme dag.

Er du i det eksperimenterede hjørne, så leg med smag og varianter og find din helt egen version. Det kunne være ved at tilsætte være frisk rabarber, marcipan, chokolade, rom eller måske noget helt andet.

Egentlig sætter kun fantasien grænser, men prøv at tænke i retninger der både modsvarer og komplimenterer den ret unikke smag fra koldskålen.

Læs også om hvordan du laver en perfekt hjemmelavet dressing

Kram fra Mama Villefrance – følg mig på Instagram

Hjemmelavet luksus koldskål
Her med hjemmelavede kammerjunker og min egen rabarber/jordbær syltetøj.

Hjemmelavet luksus koldskål

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *