Hjemmelavet Falafel
Hjemmelavet falafel er virkeligt lækker, som snack eller forret. Men kan selvfølgelig også bruges i en wrap eller som “kød” til en hovedret.
Her ude på landet har vi ikke så meget adgang til lækker falafel desværre, så jeg har måtte lære selv at lave det.
Falafel stammer fra Mellemøsten og vel bedst beskrevet som en frikadelle af kikærter.
Læs også om hjemmelavet flødeost
Hjemmelavet Falafel – det skal du bruge
400 gram tørrede kikærter
1 stort løg
1 bundt persille (cirka 50 gram)
8 fed hvidløg
1 spsk spidskommen
1 1/2 spsk stødt koriander
1 tørret chili
1 tsk salt
2 spsk citronsaft
1 æg
1 spsk kokos fiber mel
Olie
Kikærterner skal sættes i blød i 24 timer. Blend med alle ingredienser. Form små kugler af dejen. Koges i 180 graders varm olie, eller friture, til de er gyldenbrune.
Dejen kan nemt fryses, men så er det nemmere at du ikke laver kuglerne først. Du kan også prøve med andre krydderier, for din helt egen opskrift.
Falafel dyp
1 dl cremefraiche
1 tsk tahin
1 knivspids salt
Evt. lidt mynte
Rør det sammen. Du kan i stedet bruge en god hjemmelavet ketchup, bare den ikke er for sød. Du kan læse her hvordan du laver en lækker hjemmelavet ketchup.
Læs også om den perfekte hjemmelavede dressing
Kram fra Mama Villefrance
Følg mig på Instagram
Hjemmelavet Falafel
Mama Villefrance
Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.
Hjemmelavet flødeost
Du vil muligvis også synes om

Saltede mandler – hjemmelavet og sundt
1. august 2020
Hjemmelavede kammerjunker – glutenfri og uden sukker
10. juni 2020