Mad som Mama laver det

Hjemmelavet Falafel

Hjemmelavet falafel er virkeligt lækker, som snack eller forret. Men kan selvfølgelig også bruges i en wrap eller som “kød” til en hovedret.

Her ude på landet har vi ikke så meget adgang til lækker falafel desværre, så jeg har måtte lære selv at lave det.

Falafel stammer fra Mellemøsten og vel bedst beskrevet som en frikadelle af kikærter.

Læs også om hjemmelavet flødeost

Hjemmelavet Falafel – det skal du bruge

400 gram tørrede kikærter
1 stort løg
1 bundt persille (cirka 50 gram)
8 fed hvidløg
1 spsk spidskommen
1 1/2 spsk stødt koriander
1 tørret chili
1 tsk salt
2 spsk citronsaft
1 æg
1 spsk kokos fiber mel
Olie

Kikærterner skal sættes i blød i 24 timer. Blend med alle ingredienser. Form små kugler af dejen. Koges i 180 graders varm olie, eller friture, til de er gyldenbrune.

Dejen kan nemt fryses, men så er det nemmere at du ikke laver kuglerne først. Du kan også prøve med andre krydderier, for din helt egen opskrift.

Falafel dyp

1 dl cremefraiche
1 tsk tahin
1 knivspids salt
Evt. lidt mynte

Rør det sammen. Du kan i stedet bruge en god hjemmelavet ketchup, bare den ikke er for sød. Du kan læse her hvordan du laver en lækker hjemmelavet ketchup.

Læs også om den perfekte hjemmelavede dressing

Kram fra Mama Villefrance 
Følg mig på Instagram

Hjemmelavet Falafel

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *