Fynsk æggekage
Mad som Mama laver det

Fynsk æggekage

Her får du min opskrift på lækker fynsk æggekage. Der er også lidt varianter af æggekage, som du kan prøve af. Fynsk æggekage er for mig den oprindelige opskrift på klassisk dansk æggekage, dog her tilsat nogen krydderier du måske normalt ikke ville overveje.

Vi elsker æggekage her på Mosebo. Det passer ret godt til vores LCHF kost og så har vi altid friske æg, hvilket kun gør den bedre.

Note. Billederne er fra to forskellige omgange, hvor vi har lavet den her opskrift.

Fynsk æggekage – det skal du bruge

2-3 æg pr person.
1 dl fløde
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
1 knivspids muskatnød
1 knivspids cayennepeber

Læs også om sommer på landet

Fynsk æggekage
De dejlige råvarer klar til brug. Æggene er fra vores egen hønsegård og baconen købt hos den lokale slagter

Sådan gør du

Put ingredienserne i en skål og pisk eller blend indtil det skummer-

Put smør på en varm pande, og steg æggemassen et par minutter, put derefter panden i ovnen og bag den 20 min i ovn ved 200 grader varmluft. Server med det samme, eventuelt med sennep og brød. Frisk purløg kan også anbefales.

Masser af ost kan tilsættes for mere smag og kraft, især for LCHF folket er det en rigtig god ide
æggekage
Her i baconversionen, serveret med to slags hjemmebagt brød

Fynsk æggekage – den store bacon version

Rigtig mange elsker bacon og vi er ingen undtagelse. Og selv man sagtens kan servere bacon ved siden af, så er den her opskrift med indbygget bacon helt fantastisk.

Bacon til du skammer dig- Steg bacon og hæl æggemassen på den varme pande. Tilsæt eventuelt en god håndfuld revet ost, som mozarella, cheddar eller emmentahler.

Andre varianter af æggekage

Her får du nogen helt andre måder at lave æggekage på. Æggekage kan varieres i næsten det uendelige. Du kan jo tilsætte kartofler, pølser, grøntsager eller noget helt fjerde.

Men her er nogen særlige kombinationer, som jeg er glad for:

Rejer og apsarges
Røget laks og ricotta
Chorizo og mozarella

Læs også om smørtstegte hvide apsarges med karse og parmesan

Kram fra Mama Villefrance 
Følg mig på Instagram

Fynsk æggekage
Hanen som leder vores lille flok af høns på Mosebo. Lige nu er der seks høns, efter at ræven var på spil i foråret.

Fynsk æggekage

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *