
Frikadelle opskrift som Mama laver dem
Frikadeller er en dejlig klassisk spise. Og de fleste husmødre har en opskrift de sværger til. Men min frikadelle opskrift er bare bedre end de fleste.
Grisekød er desværre en af de få ting, som vi ikke kan få lokalt.
Læs også min opskrift på Tatar

Frikadeller – det skal du bruge
500 g hakket svinekød eller hakket kalv/ flæsk (det er en smagssag)
10 -12 g Himalaya salt smager godt og har ikke den skarpe saltsmag (hvis du bruger Alm salt kun 5-7 gram).
5 g sort peber
Bland det hele og lad farsen hvile i køleskab i min. 1/2 time, så kan det bedre trække væske og blive lind.
Efter hvile, så tilsæt:
Et knivspids allehånde
Et knivspids revet muskatnød
2 gode æg
1 dl rasp gerne panko
1 dl dansk vand.
2 hakket eller revet løg
Rør godt sammen( ikke maskine! Farsen bliver grumset og klistret)
Gerne hvile lidt igen, tyve minutter er fint.


Tilberedning af frikadeller
Du skal bruge cirka 100 g smør. Husk nu at margarine og smørbar(Kærgården) IKKE tæller!
Lade smøret bruse op. Læg 10 stk. på en stor pande. IKKE mere så koger de! Steg 5-7 min på hver 2 sider lad dem bare blive godt mørke. Men ikke sorte! Hvis du er fræk, så rist 1 spsk mel af på panden sammen med lidt ekstra smør og tilsæt en 1/4 2,5 dl piske fløde og 1 dl fond eller vand+ 1 spsk ribsgelé ( rabarberkompot eller æblegele)en anelse kulør. Så er der sovs husk at smage til!
Eller som papa Brøndum 30 små

Frikadelle opskrift – Variationer
*små friske skvalderkål s skud.
*En rest af kogte grønsager fra i går. + en skefuld mel for væske.
*Smuldret fetaost og persille.
*Fint hakket Chili og oregano gerne frisk.
*Stegt hakket bacon og champignon.
*Mega fint revet gulerod.
*Rosemarin og hvidløg.
*Ærter
*Purløg
Eller? Der er masser af muligheder for variation 🙂
Læs også om Rabarbercrumble uden mel og sukker
Serveres med
Der er selvfølgelig mange måder at bruge frikadeller på:
På rugbrød eller i sandwich
Kartoffelsalat
Kartofler ,sky eller flødesovs og rabarber compot.
Stuvet ærter og gulerødder
Stuvet eller steg spids eller hvidkål.
Kogte kartofler og stuvet grønne bønner.
Eller? Kan nemt fryses til en anden dag.. hvis der er overskud
Hvis deller skal fryses, så først når de er kolde! Som med alt andet. Ellers kommer der kondens i beholderen og det kan vi jo ikke have 😀
Kram fra Mama Villefrance
Følg mig på Instagram

Frikadelle opskrift
Mama Villefrance
Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.
Du vil muligvis også synes om

Barbecue marinade til grillen – BBQ
28. juni 2020
Friterede hønsefødder – en anderledes snack
2. februar 2020
3 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback: