salat til pighvar i ovn
Mad som Mama laver det

Belugalinsesalat med feta, løg og baconsvøbte rabarber

Her opskriften på en lækker belugalinsesalat med baconsvøbte rabarber, fetaost, samt frisk dild og persille. Det er en salat med masser af smagsnuancer og kraft og som passer perfekt til sommermad.

Den blev “opfundet” som tilbehør, da vi i pinsen 2020 lavede pighvar med lemonsauce og nye kartofler. Ellers bruger jeg faktisk sjældent belugalinser i andet end salater, hvor de brugt rigtigt dog kan være ret lækre.

De fleste bruger rabarber i dessert og kager, men de er faktisk helt fantastiske, hvis brugt rigtigt, i andre retter. Husk at rabarber ikke er sødt, men syrligt, når den ikke laves med sukker.

Belugalinsesalat til cirka 4 personer. Du skal bruge følgende:
En håndfuld bredbladet persille
8 rabarberstilke
1 pakke bacon (gerne god kvalitet)
250 g fetaost eller puck ost
1 dåse belugalinser
1 løg
1 fed hvidløg

Hak hvidløg og løg relativ fint. Smuldr fetaosten ud i gode tern.

Fold baconen om rabarberstilkene (et lag er rigeligt). Læg dem i et i ildfast fad sammen med løg og hvidløg, bag dem i cirka 20 minutter ved 180 grader. Baconen skal være sprød, men den må ikke blive brændt.

Skyl belugalinserne grundigt i et sigte. Når rabarberne er færdige og taget ud af ovnen, så tilsæt linser og fetaost – top med hakket frisk dild og persille. Server salaten straks, den må gerne være lun.

Salaten kan bruges som tilbehør til når det grilles, eller som hovedret med f.eks. brød til. Du kan også prøve at servere bacon-rabarberne som selvstændigt tilbehør, altså uden at putte dem i salaten.

Kram fra Mama Villefrance 
Følg mig på Instagram

Læs også hvordan du laver en perfekt hjemmelavet sennepsdressing

Belugalinsesalat til pighvar i ovn
Salaten klar til servering

Belugalinsesalat med feta, løg og baconsvøbte rabarber

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *