Mosebo
Livet på landet

Sommer på landet

Sommer på landet – Mosebo, sommer 2020

Læs også om grilltips til sommeren

Det er sommer, det er sol og det er dejligt… Ellers det håber vi på at kunne synge de næste måneder. Der er nemlig rigeligt at lave på landet, hvor sommer betyder nye planter, dyr og frugter.

Vi plejer aldrig at tage på ferie udenlands over sommeren, så for os er den her sommer ikke anderledes end de fleste. Men datter og svigersøn tager på kør-selv ferie til Tyskland og Frankrig, så vi får nok ikke besøg af dem, før de igen henter Nellie, som vi har æren af at passe 🙂 Heldigvis kan hundene godt sammen og hygger sig,

Læs også om fynsk æggekage

Så hvad er nyt på gården?

Der sker jo meget om sommeren på landet. Den berygtede baghave er blevet et ustyrligt vildnis, som Klaus kæmper med kniv og sav for at holde nede. Der måtte også indhentes forstærkninger fra København, der var hjemme i pinsen for at hjælpe, så vi kunne komme lidt foran på pligterne.

Selv knokler jeg også i haven og i den forbindelse vil jeg gerne kaste noget kærlighed efter Pudderdåserne (som min datter kender). Deres fodcreme bruger jeg nærmest religisøst for at undgå tørre hænder.

Jordbærene vokser kun vildt hos os, vi gider simpelthen ikke dyrke dem selv når min svigersøns far har dem i massevis i Brande, kun en time væk.

Næste skridt er gulerødder, kartofler og andre rodfrugter.

Desværre blev den tidlige sommer også lidt træls. For Mikkel ræv tog seks af vores høns, på mindre end en time. Og ved højlys dag. Men det er jo en del af livet på landet.

Så derfor er det også sat lidt på hold at føje flere dyr, af nogen art, til bestanden lige foreløbig.

sommer på landet
Grillede jomfruhummerhaler fra havnen i Assens

Læs også om hjemmelavet kecthup uden sukker

Jeg håber at du kan lide vores små fortællinger fra livet på landet. Du kan læse det første indlæg her, om forsommeren.

Kram fra Mama Villefrance – Følg mig på Instagram

sommer på landet
Fyldte portobello svampe, perfekt til grillen

Sommer på landet

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *