Grilltips
Livet på landet

Grilltips til sommeren

Tre grilltips fra Mosebo

Vi elsker at grille, det er noget af det bedste i verden. Og ja, vi er lige præcis en slags tosser der griller hele året rundt, hvis vi kan komme afsted med det.

Grilleri er jo lidt af en religion, hvor man er til den ene eller den anden vej. Nogen er kun til gas, mens andre sværger til kul. Vi hører selv til den sidste del, når det kommer til at grille (vi har selv sværget til gas i den indendørs madlavning i mange år).

Vi har selv en Weber kuglegrill med kul.

Læs også om hjemmelavet ketchup uden sukker

Lækre grillede jomfruhummerhaler fra havnen i Assens og grillede citroner

Grilltip nr. 1 – trækul

Udfra indledningen, så kan det vel ikke undre at vores første tip er at bruge kul, vel? 🙂 Der er jo som sådan intet galt med gas, piller og hvad man ellers kan grille med. Men trækul giver altså bare en bedre smag.

Grilltip nr. 2 – varme

Alt for mange lader ikke grillen blive ordentlig varm. Du kender det sikkert fra utallige grilfester, hvor værten to timer efter vi er færdige med at spise udbryder “Nu er kullene helt perfekte”.

Grilltip nr. 3 – brug rygeflis

Det er en rigtig god ide at bruge rygeflis, det giver ekstra meget smag til dit grilleri. Læg det i blød et par timer inden du skal grille og læg det i en rygeboks i grillen.

Det er vigtigt at købe ordentlig kvalitet og være opmærksom på, hvilken smag du køber med.

Hilsner fra Mama Villefrance og papa Klaus
Følg Mama på instagram

Læs også om hel pighvar i ovn med bacon-rabarber og lemon sauce

Grilltips til sommeren
Fyldte portobello svampe på grillen
Grillet kylling på rotisseri, penslet med barbecue marinade. Den her kylling blev grillet på gas i København, så er mest med for at vise noget grillet mad

Grilltips til sommeren

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *