Livet på landet

Forsommer på Mosebo – 2020

Fyn, Maj 2020 – forsommer

Lige nu er det nok desværre hverken forår eller forsommer, der fylder i det danske – det er stadig corona pandemien, der tales om på landsplan. Selv har vi da også måtte undvære at få familien til påskefrokost. Men på godt og ondt, så ligner livet på landet jo meget sig selv, uanset hvad der sker i resten af verden.

Her har forsommer afløst forår og det betyder en dejlig masse små ændringer og nye råvarer. Alting spirer, gror til og den vilde del af baghaven er snart igen helt ugennemtrængelig.

Først og fremmest betyder det friske nye rabarber, nede bagerst i haven. Du kan her læse min egen opskrift på Rabarbercrumble uden mel og sukker. Rabarber en en sjov størelse, der kan være svær at styre. Men de elsker kompost og er , så de er venlige. Og så skygger de for ukrudt.

Asparges, både de grønne og hvide pibler frem lige nu. Jeg har selv plantet dem i bedene langs gårdens vægge.

Diverse krydderurter begynder også at tage fart. Har plantet en del forskelligt i år, hvoraf meget er nyt.

Dyr og mennesker på Mosebo

Vi har desværre ikke endnu udvidet “Synfyns minizoo” (som svigersønnen kalder det) med en ged. Til gengæld er planen af få udvidet bestanden på anden vis, så vi samlet set ender på:

-14 høns og en hane
-6 ænder
Og to hunde og en staldkat. Og vigtigst, får jeg overtalt Papa Klaus, så der 3 moder får og en vædder, samt tre kaniner. Ja og en ged! Vi har nok droppet gæs for i år, de larmer simpelthen for meget.

Vi får også mange flere æg på grund af de flere lyse timer. Frisk græs og nye insekter giver også mere gule blommer og endnu bedre smag. Forsommeren betyder en myriade af nyt liv i haven

Hundene har det godt, selvom So-me nærmer sig pensionsalderen. 10 år er meget for en Sharpei og hun har da også løbende udfordringer med helbrededet.

Jeg håber at du kan lide vores små fortællinger fra livet på landet. Læs næste indlæg her, om sommeren på Mosebo.

Kram fra Mama Villefrance – Følg mig på Instagram

forsommer-rabarber
Rabarberbede bagerst i haven

Forsommer

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *