efterår på landet
Livet på landet

Efterår på landet

Efteråret har det jo med at følge efter sommeren, uanset hvor god eller dårlig den har været. Og det betyder jo så efterår på landet.

Den til tider kedelige periode med regn og blæst, der hurtigt bliver afløst af vintermørke og kulde er ikke nødvendigs den sjoveste for os eller dyrene.

Men efteråret har også en masse dejlige ting med sig, i form at bær, æbler. Derudover kan vi også glæde os til at køre til Brande, hvor Finn (svigersønnens far) er klar med græskar, rodfrugter og andre lækre efterårsravarer. Alt for få, syntes jeg, udbytter virkeligt græskar i deres madlavning – den kan virkeligt meget og kan langt hen ad vejen erstatte for eksempel kartofler og pasta.

Antallet af beboere på Mosebo er også blevet en del flere siden sidst. Vi har fået en efterhånden større bestand af kaniner – det startede med en hun og to hanner, men andet kul unger er allerede kommet. Det giver masser af liv og hygge lige nu og senere på året bliver der dejlig kaninsteg til vinterbordet. Så Klaus har bygget bure og indrettet dem over i den gamel stald hvor de har plads til at boltre sig.

Vi har også fået vinbjergsnegle som er sat ud og lever vildt rundt i haven.

Efterår på landet
En af Mosebos nyeste beboere

Læs også om friterede hønsefødder

Det er også tiden hvor jeg begynder at kigge frem mod højtiderne i slutningen af året. Jeg kan godt lide at være i rigtig god tid, så julemaden er allerede nu i kiggerten. Der skal testes opskrifter, udtænkes retter og klargøres de mere tidskrævende ting.

Der skal også syltes en helt masse og laves marmelader.

Jeg håber at du kan lide vores små fortællinger fra livet på landet. Du kan læse det første indlæg her, om forsommeren. Eller her, om sommeren på landet.

Kram fra Mama
Følg mig på Instagram

Efterår på landet
Vinbjergsnegle som er sat ud i haven

Efterår på landet

Familiens madmæssige matriark, der elsker de lange dage i køkkenet. Der allerede i juni planlægger julemenuen. Som handler lokalt og selv dyrker alt hvad hun kan komme i nærheden af, mens hun snakker med hønsene, forkæler hundende og overvejer om ikke der er plads til en ged i baghaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *