Livet i byen

Tricks til krydderurter på altanen

Jeg har samlet mine bedste tips og tricks til krydderurter på altanen. Jeg er måske ikke havemand, men mange års byboer og altanejer har da givet erfaring med altan og krydderurter.

Læs også om madinspiration fra vores anden blog

Tænk på hvad du vil bruge, ikke hvad du vil dyrke

Vi har selv af flere omgange plantet en masse ting, som vi bare aldrig fik brugt. Selv om dødschili, fiskemynte eller noget andet bizart, bare lyder fedt – så er det totalt ligegyldigt hvis du kun bruger purløg i din madlavning.

Drop de besværlige ting

Nogen gange må man bare acceptere at ting ikke vil virke. Selv har jeg droppet Timian, tomater og chili som bare ikke vil på min altan. Det er sikkert mine egne evner, eller lyst og tid jeg dedikerer. Men uanset hvad så må man bare nogen gange kapitulere, fremfor at spilde energien.

Lær hvordan du klipper dem rigtigt

Krydderurter skal klippes rigtigt, ellers får du mindre udbytte, slår dem ihjel eller får den forkerete smag.

Og det gælder også din partner/mand/sambo/whatever. Hvis ikke alle i husstanden ved hvordan man klipper, så er det hurtigt ligemeget.

Frys det ned

Mange ved det ikke, men de fleste krydderurter kan nemt fryses ned. Hak dem fint og put dem i en frysepose, lille plastæske eller ziplock (f.eks. dem fra Ikea). Det kan holde sig ret længe og nemt at bruge.

Brug det til kryddersalt

Du kan bruge dine krydderurter, til at lave kryddersalt. Jeg har, sammen med Mama, et længere indlæg på vej om netop kryddersalt. Så hold øje med bloggen, eller google dig frem 🙂

tricks til krydderurter på altanen
Et billede af nogen af mamas krydderurter på Fyn. Det er både nemt og pænt at anrette dem i spande som her – og det fungerer fint på altanen.

Dyrk smart indenfor

I forlængelse af det med at droppe de besværlige ting, så kan man med fordel flytte noget af dyrkningen indenfor. i de såkaldte “smart gardens”

Min mand har anmeldt en af de mest smarte på markedet, kaldet Click & Grow, læs hans anmeldelse her.

Det var mine bedste tricks til krydderurter på altanen, håber de kunne bruges. Som altid er du velkommen til at kommentere og komme med ting, som du gerne ser vi kaster os over i fremtidige indlæg.

Med venlig hilsen Salli
Følg mig på Instagram

tricks til krydderurter på altanen
indendørs basilikum i vores Click & Grow

Tricks til krydderurter på altanen

Der bor i København og dyrker karrierelivet, men bestemt slægter moren på i madglæde og langsitet planlægning – især hvis planlægningen indebærer hvilken michelinrestaurant, hun skal besøge næste gang. Hun har også en skønhedsblog.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *