hvide asparges
Livet i byen

Smørstegte hvide asparges med et italiensk twist

Hvide asparges er en ægte dansk sommerklassiker, som samtlige restauranter, med respekt for sig selv, har på menukortet i sæson. Vi elsker selvfølgelig også hvide asparges, når de er i sæson. De er sprøde og fulde af smag, perfekt til en lækker forret eller tilbehør.

Her få du en enkel og lækker opskrift på hvide asparges, i en italiensk inspireret version hvor de er smørstegt og serveret i en med pesto, parmesan og karse. Retten er inspireret af en ret fra The Market – Italian.

Tricket er ikke at spare på hverken parmesan eller karse når du anretter

Læs også om belugalinsesalat med feta, rabarber og bacon

Retten her er ideel som forret i sig selv, eller som tilbehør til fisk og kylling. I billederne er det vist som tilbehør til rotisseri grillet kylling. Du kan også servere dem med en lækker serranoskine, eller som del af et sommerinspireret tapasbord.

Det skal du bruge

Opskriften her til forret til 2 personer
6 friske hvide asparges
Parmesan (Og det skal være en god parmesan!)
Frisk Karse
Smør
Salt og peber

Skal de laves til flere personer end to, så beregn 2-4 asparges pr. person, alt efter om det er forret, hovedret eller tilbehør.

Læs også om hvordan du laver en lækker rørt Tatar

Steg asparges i rigelig med smør, til de er let brunet/grillet på alle sider. Anret med revet parmesan and karse. Smag til med salt og peber

Aspargesene er bedst lune, men kan serveres mere afkølede. Er de for varme når de anrettes, så smelter parmesanen og det æstetiske mister lidt af charmen.

Retten bør serveres med samme den er anrettet. Du kan også grille dine asparges, hvis du pensler dem med smør før og under.

Kram fra Salli – Følg mig på Instagram

Læs også om hel pighvar i ovn med bacon-rabarber og lemon sauce

Smørstegte hvide asparges med et italiensk twist

Der bor i København og dyrker karrierelivet, men bestemt slægter moren på i madglæde og langsitet planlægning – især hvis planlægningen indebærer hvilken michelinrestaurant, hun skal besøge næste gang. Hun har også en skønhedsblog.

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *