saltede mandler
Livet i byen

Saltede mandler – hjemmelavet og sundt

Saltede mandler er både sunde, nemme at lave og holdbare – whats not to like? Saltede mandler tager mine crawings efter saltede chips, og de er gode i både salat og i madpakke.

Når det kommer til en nem, lækker og sund snack, så er saltede mandler nok min absolutte favorit. Mandler er sunde, men de bliver sku lidt trælse at spise direkte fra posen. Derfor kan jeg godt lide at gøre lidt ved dem, så de bliver en sund snack, som føles usund at spise. 

saltede mandler
De saltede mandler ser så smukke og frostede ud med det hvide saltstøv på sig.

Læs også om Munster osten fra Alsace

Jeg er tit afsted på rejser med jobbet, eller har virkeligt lange dage på kontoret (vi snakker 12+ timer). Og så er det dejligt med en håndfuld mandler i tasken, så kan mindske risikoen for at falde for de salte eller søde fristelser.

De kan holde sig længe i et lukket glas – men vi plejer nu sjældent at have dem liggende i mere end højest en uge 🙂

Sådan gør du

Opskriften her er til 200 gram mandler, men jeg vil så absolut anbefale, at lave en dobbelt portion, nu hvor du alligvel er igang 🙂

Du skal bruge følgende
200 gram mandler med skind.
3½ spiseske Himalaya salt (eller hav salt)
2 dl. vand.

Kog vandet med saltet i til det er helt opløst. Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen. Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minutter. Si vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen med mandlerne i ovnen i 20 minutter ved 150 grader. Lad dem køle af. Når de bliver kolde, bliver de helt sprøde. Mums!

/datteren – følg mig på Instagram

Læs også om Gin Hass

saltede mandler
De ser dejlige ud og kan serveres som snacks eller tilbehør

Saltede mandler

Der bor i København og dyrker karrierelivet, men bestemt slægter moren på i madglæde og langsitet planlægning – især hvis planlægningen indebærer hvilken michelinrestaurant, hun skal besøge næste gang. Hun har også en skønhedsblog.

En kommentar

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *