
Saltede mandler – hjemmelavet og sundt
Saltede mandler er både sunde, nemme at lave og holdbare – whats not to like? Saltede mandler tager mine crawings efter saltede chips, og de er gode i både salat og i madpakke.
Når det kommer til en nem, lækker og sund snack, så er saltede mandler nok min absolutte favorit. Mandler er sunde, men de bliver sku lidt trælse at spise direkte fra posen. Derfor kan jeg godt lide at gøre lidt ved dem, så de bliver en sund snack, som føles usund at spise.

Læs også om Munster osten fra Alsace
Jeg er tit afsted på rejser med jobbet, eller har virkeligt lange dage på kontoret (vi snakker 12+ timer). Og så er det dejligt med en håndfuld mandler i tasken, så kan mindske risikoen for at falde for de salte eller søde fristelser.
De kan holde sig længe i et lukket glas – men vi plejer nu sjældent at have dem liggende i mere end højest en uge 🙂
Sådan gør du
Opskriften her er til 200 gram mandler, men jeg vil så absolut anbefale, at lave en dobbelt portion, nu hvor du alligvel er igang 🙂
Du skal bruge følgende
200 gram mandler med skind.
3½ spiseske Himalaya salt (eller hav salt)
2 dl. vand.
Kog vandet med saltet i til det er helt opløst. Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen. Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minutter. Si vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen med mandlerne i ovnen i 20 minutter ved 150 grader. Lad dem køle af. Når de bliver kolde, bliver de helt sprøde. Mums!
/datteren – følg mig på Instagram

Saltede mandler
Datteren
Der bor i København og dyrker karrierelivet, men bestemt slægter moren på i madglæde og langsitet planlægning – især hvis planlægningen indebærer hvilken michelinrestaurant, hun skal besøge næste gang. Hun har også en skønhedsblog.
Ny podcast om skønhed
Du vil muligvis også synes om

Hjemmelavet ketchup uden sukker
15. maj 2020
Rabarbercrumble opskrift uden mel og sukker
20. april 2020
En kommentar
Pingback: