Dressing til grillet kød
Livet i byen

Rotisseri kylling – Hel kylling på grillen

Rotisseri kylling på grillen er super dejligt, især hvis man giver det tid nok. Du får her en enkel opskrift, som giver et lækkert resultat. Den kunne nemt være højdepunktet på en lækker sommeraften, som kunne afsluttes med en hjemmelavet luksus koldskål.

En vigtigt ting med kylling er købe noget ordentligt! Ikke kun for dyrevelfærd, miljø og alt det der. Men, om ikke andet, så for smagens skyld. Vi køber for det meste løgismose kyllinger, hvis vi ikke kan få de helt friske fra Svigermor. Den på billederne er for førstnævnte.

Marinade og fyld

Vi lavede en rub af olie, salt og peber, som hele kyllingen blev dækket i. Kyllingen blev fyldt med rødløg, frisk koriander og chili. Korianderen var faktisk af lidt en satsning, men gav en super lækker smag. Den blev undervejs penslet med en hjemmelavet barbecue marinade.

Tilberedning af rotisseri kylling

Der er mange tilgange til at grille en rotisseri kylling og alle har deres egen. Så det her jo så vores. Vi bruger selv en Char-Broil gasgrill, men er ikke fanatiske med hvilken type grill man bruger.

Giv den fuld gas på grillen i 10 minutter, skru ned på 150 grader og giv kyllingen 3 timer. Pensel den løbende og hold øje med at den kører rundt som planlagt på rotteserien. Er kyllingen ikke sat ordentligt fast, kan der komme ubalance og så tipper den, så en side får mere varme.

Læs også om grillede jomfruhummerhaler

Tilbehør og vin

En kylling kan faktisk trække ret meget forskelligt tilbehør. Dog vil jeg råde imod at det bliver for tungt og fedt. Nye kartofler, grillede grøntsager, asparges og salat er selvfølgelige og oplagte muligheder. Der er enormt meget smag i kyllingen, så personligt vil ikke servere en alt for krydret eller tung sovs, men istedet en dressing.

Det samme gælder sig for vinen. Alt efter tilbehør kan en god hvidvin sagtens bruges; f.eks. en Vigonier, oversøisk Savingon Blanc eller en Feinherb Riesling.

/svigergsønnen – følg mig på Instagram

Rotisseri kylling
Her serveret sammen med smørtstegte hvide asparges og bruchetta

Rotisseri kylling – Hel kylling på grillen

Gift med datteren og i fuld fart med at blive Mamas protege i madlavning. Hans hænder er desværre ikke skruet rigtigt på, så han prøver at opnå Papas Brøndum erkendelse ved at lære at skrue proppen af de rigtige flasker vin. Han blogger også ved siden af, på en fælles blog med datteren.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *