Livet i byen

Portonic – Sådan laver du denne lækre cocktail

Portonic – en lækker og overset sommercocktail

Jeg var selv portvinskeptiker i mange år, men den her cocktail og de rigtige røde portvine har faktisk omvendt mig. Og jeg ved godt at mange stadig tænker at portvin er for gamle mennesker – men de tager fejl!

De seneste mange år har min kone haft en klar favorit på cocktailfronten i sommerperioden. Den er dog den her sommer blevet presset af G&T (med botanisk gin), French75 og Gin Hass – men indtil da var Port Tonic fast tilbehør i hendes hånd henover sommeren (sammen med mobiltelefonen, naturligvis).

Portonic er hurtig at lave og der skal kun bruges få ingredienser. Den er klart bedst kold; så kolde drikkevarer, isterninger og frossen/nedkølet glas er vejen frem!

Læs også vores anmeldelse af Oremandsgaard Æblegin

Det skal du bruge og sådan gør du

1 del hvid portvin (selv bruger jeg faktisk en ret billig portvin til lige den her)
2 dele Tonic vand (Fever Tree er vores favorit)
3-4 isterninger (helst store, eller 5-6 små/mindre)
Eventuelt en skive lime

Put isterninger i et glas, tilsæt portvin og tonic vand og eventuelt en limeskive. Rør rundt i glasset med en rørepind, sugerører eller lignende.

Done, så nemt er det!

Portonic er en dejlig go-to, når der skal hygges og soles på altanen, og selv de mest hardcore portvinsskeptikere, som jeg har mødt, må overgive sig til den her cocktail!

Den er også et fint alternativ til den klassiske Gin & Tonic. Så hvis du trænger til lidt afveksling fra den, så kan jeg kun anbefale dig at prøve den her.

Med venlig hilsen Svigersønnen – Følg mig på Instagram

P.S. Det her opskrift blev oprindeligt postet på imsalli.dk. Læs indlægget her

Portonic
Billeder af Portonic fra vores gamle altan i Valby. Der er nye billeder på vej, hvis ellers det kan blive i glasset længe nok 🙂

Portonic – Sådan laver du denne lækre cocktail

Gift med datteren og i fuld fart med at blive Mamas protege i madlavning. Hans hænder er desværre ikke skruet rigtigt på, så han prøver at opnå Papas Brøndum erkendelse ved at lære at skrue proppen af de rigtige flasker vin. Han blogger også ved siden af, på en fælles blog med datteren.

En kommentar

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *