gin
Livet i byen

Oremandsgaard Æblegin – vi prøvesmager og anmelder

Vi giver Oremandsgaard æblegin en smagstest og anmelder den. Det er vores første anmeldelse her på bloggen, så vi leger stadig med format og tilgang.

Oremandsgaard æblegin

Oremandsgaard er en ret ny spiller på det danske marked af små spiritus producenter. Sammen med Radius Distillery laver de æblegin, æblemost og æblebrandy. Alt sammen økologisk og primært på råvarer fra godset.

Oremandsgaard Æblegin

Helt præcis er der tale om Æblegin Batch 033 med ingefær, citronskal og havtorn.

For at give smagstesten de optimale betingelser, blandede jeg en ret standard Gin Tonic. Tonic vand var Mediterranean Tonic fra Fever-tree, der efter min mening hører til de allerbedste Tonics.

Cocktailen blev tilsat et par skiver agurk og en enkelt skive citron (dog kun til pynt på billedet, da producenten fraråder at bruge ekstra citron) altsammen økologisk naturligvis.

Det første indtryk var frisk, lækkert og med masser smag. Forår og sommer skyllede direkte ind i ganen. Det var på grænsen til et bombardement af smagssansen, men tilpas balanceret og langsomt blev der låst op for de dybere smagsnuancer.

Både havtorn og ingefær er yderst kraftige smage, som jeg nemt kunne frygte ville forstyrre – men det er slet ikke tilfældet. Faktisk var min “meddommer” lidt skuffet over at de to var så nedtonede.

En fordel ved den her er at den, modsat mange andre Ginvarianter og botanisk Gin, rent faktisk stadig smager af, og føles som, Gin! Jeg føler ikke at nuancer og smag overdøver basisvaren, med understøtter den og leger med forventningerne.

Læs også vores introduktion til blog og familie

Det eneste malurt jeg kan komme i bægeret (altså ikke bogstaveligt talt), er en ren smagssmæssig ting. Jeg foretrækker til stadighed en god ren gin til min tonic, fremfor de mere smagsfyldte varianter. og det ændrer Oremandsgaard Æblegin altså ikke på.

Derfor vil jeg heller ikke give den absolutte topkarakter, men forbeholde den til den dag, hvor jeg smager en ginvariant, der får mig til at lade Hendrick’s eller Monkey 47 blive stående i barskabet.

Karakter og afslutning

5 ud af 6 stjerner

Gin når det er bedst, frisk og balanceret i smagen. Perfekt til varm sommerdag eller som velkomstdrink til gæsterne.

Oremandsgaard Æblegin kan købes på producentens egen webshop og koster 330,-

Oremandsgaard æblegin anmeldelse

Oremandsgaard Æblegin

Gift med datteren og i fuld fart med at blive Mamas protege i madlavning. Hans hænder er desværre ikke skruet rigtigt på, så han prøver at opnå Papas Brøndum erkendelse ved at lære at skrue proppen af de rigtige flasker vin. Han blogger også ved siden af, på en fælles blog med datteren.