Livet i byen

Munster ost fra Alsace

Munster ost (ikke at forveksle med Münster, som er tysk) er en regional specialitet fra Alsace i Frankrig. Osten, lavet på råmælk fra køer, er blød og cremet med en kraftig duft og smag. Hvis du kommer til Alsace, så er det her en af de ting du absolut skal smage (og tage med hjem).

Den fåes med og uden kommen, vi har dog kun smagt versionen uden, da kommen ikke er os.

Læs om vores restaurant anmeldelser

Vi stødte på Munster anden gang, vi var i Alsace. Egentlig er det utroligt vi overså den første gang, for den er at finde overalt. Vi boede et par dage i Colmar og købte et kilo ost med hjem, efter at have smagt den på flere restauranter.

Vær opmærksom på at hvis du køber en munster ost med hjem, så sørg for at den er vakumpakket. Du har ikke lyst til at skulle lugte til den her ost 10 timer i en varm bil

Munster er en type ost, som mange måske vil holde sig fra, hvis de kun dufter til den. For dens duft er meget kraftig og kan minde om en gamle ole ost. Men smagen er mildere end duften antyder.

Læs også om tips og tricks til krydderurter på altanen

Opskrifter med Munster

Osten er helt ideel til klassiske ostebord, tapas eller på brød (især en god baguette). Den kan også bruges på pizza, men her skal du nok være forsigtig.

Jeg har ikke prøvet den selv, men den her opskrift på “Munster kartofler” lyder ret lækker.

Du kan købe Munster enkelte steder herhjemme, bl.a. her hos Osteposten.dk – vi har dog ikke smagt denne version.

Med venlig hilsen svigersønnen – Følg mig på Instagram

Læs også om forsommer på Teglholmen

Munster ost
Der er nu intet som en fransk morgenmad – her nydt i Wissembourg

Munster ost fra Alsace

Gift med datteren og i fuld fart med at blive Mamas protege i madlavning. Hans hænder er desværre ikke skruet rigtigt på, så han prøver at opnå Papas Brøndum erkendelse ved at lære at skrue proppen af de rigtige flasker vin. Han blogger også ved siden af, på en fælles blog med datteren.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *