kokos-Rabarber dessert
Livet i byen

Lun kokos-Rabarber dessert (glutenfri)

Den her kokos-Rabarber dessert er glutenfri og perfekt til at servere lun som dessert, til kaffen eller lidt lækkersult. Og så er den dejlig nem at lave.

Den lækre kokos-Rabarber dessert er også ganske pæn på billeder, med den rette skål

Ikke at forveklse med min mors rabarbercrumble, som er sukkerfri. Den her er “kun” glutenfri og er mere en dessert end en klassisk crumble.

Vi har desværre ikke selv har rabarber på altanen, derfor må vi for det meste tage til takke med at få med med hjem, fra Fyn til fryseren.

Og selvom den lokale Irma byder på glimrende friske rabarber, så foretrækker jeg faktisk det fynske fra fryseren. Så er det også allerede hakket og klar (vi hakker det altid inden nedfrysning, så fylder det også mindre) .

Læs også om Mama Villefrances frikadelle opskrift

Det skal du bruge

Til 4 personer eller 2 MEGET sultne personer

300 gram snittet rabarber
75 gram sukker
2 tsk. revet citronskal
1 æg
3 spk sukker
1/2 teske vaniliepulver
2 dl. revet kokos

Creme fraiche som tilbehør. Du kan også bruge flødeskum eller vanilleis, men jeg foretrækker klart cremefraichen.

Sådan laver du kokos-Rabarber dessert

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft), så den er godt forvarmet.

Snit rabarberne i små tern på cirka 1×1 cm. Vend de snittede rabarber sammen med sukker og citrusskal og fordel dem i 4 små ovnfaste skåle.

Pisk ægget sammen med sukker og vaniliepulver og tilsæt kokos.

Fordel massen over rabarberne og sæt skålene i ovnen cirka 25 min. Toppen af desserten skal gerne være sprød og hård, men ikke brændt.

Server dem varme eller lune med cremefraiche. Men de har nu bedst af, lige at stå lidt inden servering.

Med venlig hilsen Salli – Følg mig på Instagram

kokos-Rabarber dessert
Den færdige dessert klar til at spise, serveret lun med cremefraiche

Lun kokos-Rabarber dessert (glutenfri)

Der bor i København og dyrker karrierelivet, men bestemt slægter moren på i madglæde og langsitet planlægning – især hvis planlægningen indebærer hvilken michelinrestaurant, hun skal besøge næste gang. Hun har også en skønhedsblog.

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *