jomfruhummerhaler på grill
Livet i byen

Jomfruhummerhaler på grill

Jomfruhummerhaler på grill er noget af det bedste der findes. Og det er slet ikke svært at lave. Her får du opskrift, tilbehør og grillmetode.

Vi boede før på Nordfyn, tæt på Bogense, hvor vi havde en lokal fisker der skaffede os lækre jomfruhummere til en yderst rimelig pris – og så blev de endda leveret til døren. Nu kører vi til Assens køber dem på havnen ved Assens Fisk, direkte på havnen.

Du skal bruge cirka 400 gram jomfruhummerhaler pr. person, hvis det er til en hovedret.

Læs også om smørstegte hvide asparges med et italiensk twist

Jomfruhummerhaler på grill

Marinade til Jomfruhummerhaler på grill

Marinaden her er til 500 gram jomfruhummerhaler. Du skal bruge følgende:
2 dl olie
1 tsk salt
6 fed hvidløg
1 bundt persille

Blend det hele sammen og lad det trække en time. Herefter lader du jomfruhummerhalerne trække i marinaden i mindst en time, gerne mere.

Sådan skal de grilles

De skal have fuld gas på grillen i cirka 5 minutter, til de ændrer farve og bliver glasklare. Min datter kan godt lide at de får lidt mere, hvilket jeg syntes er i overkanten, men det er jo en smagssag.

Tilbehør

Jomfruhummerhalerne kan jo serveres både som forret og hovedret, så tilbehør skal selvfølgelig tilpasses formålet. Og reelt set behøver de jo ikke andet tilbehør end dressing og citroner. Her vil jeg anbefale denne dressing (uden sennep) og grillede citroner, Du halverer citronen og griller den på kødsiden.

Og hvordan er det nu at man piller dem?

Klem sammen med begge fingre på hver side af den, så ryggen knækker ned langs rygsøjlen. Bræk halen opad og du kan nu pille den fra hinanden, modsat af hvordan du først trykkede.

Jeg håber at det giver mening og husk at øvelse gør mester 🙂

Kram fra Mama <3 – Følg mig på instagram

Læs også om grilltips til sommeren

Jomfruhummerhaler på grill

Jomfruhummerhaler på grill

Der bor i København og dyrker karrierelivet, men bestemt slægter moren på i madglæde og langsitet planlægning – især hvis planlægningen indebærer hvilken michelinrestaurant, hun skal besøge næste gang. Hun har også en skønhedsblog.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *