french 75
Livet i byen

French 75 – en lækker cocktail med gin

French 75 er en lidt overset/ukendt cocktail herhjemme, men den er super lækker og nem at lave. Den her version er vores helt egen og afviger lidt fra en helt klassiske opskrift. Man kunne måske kalde den en “Villefrench 75”.

French 75 blev opfundet i Paris i 1915 og har sit navn fra en fransk artillerikanon, der blev anvendt under 1. verdenskrig.

French 75 er velegnet som en velkomstdrink, men gør sig også glimrende som en helt almindelig cocktail senere på aftnen eller en varm sommerdag. Selv har vi nydt en del på altanen den her sommer. Især fordi den er så hurtig og nem at lave, kontra mange cocktails som mojito etc.

Læs også om hvordan du laver en Gin Hass cocktail

french 75

Det skal du bruge til French 75

Til 2 cocktails

4 cl friskpresset grapejuice (orindelige opskrift er citron)
3 cl sukkersirup (vi bruger den fra Monin)
8 cl Gin
Tør Prosecco eller Champagne
Skal til pynt
Isterninger

Champagne eller Prosecco er jo også et spørgsmål om penge. Den bliver altså lidt med bedre med en Champagne, men Prosecco er også rigtigt fint og noget billigere, især hvis du skal lave til mange. Jeg har brugt Le Arche Prosecco Extra dry, som kan købes i Bilka.

Vi har eksperimentet med forskellige gin og smage. Det vigtigste er at du ikke køber en for billig gin, så hellere spare på champagnen. Den danske gin fra Nordic By Nature med smag af hyldeblomst gør sig glimrende i cocktailen, uden at koste ret meget. Men ellers hold dig til det sikre med en gin af god kvalitet uden smag (Hendriks, Monkey47)

Sådan gør du

Gin, saft og sirup puttes i en shaker med 3-4 isterninger. Skakeren rystes rigtig godt og sies i to glas. Top af med champagne eller prosecco, så glasset er næsten fyldt.

Anret med skal fra grape (eller citron), som på billederne. Du laver en strimmel med kartoffelskrælleren.

Den er bedst serveret i en champagneskål, gerne frostet eller nedkølet. Helst ikke i et fluteglas, så hellere et cocktailglas, hvis du ikke har champagneskåle. Vores glas er i øvrigt fra Ikea og koster ikke ret meget.

Med venlig hilsen Salli – Følg mig på Instagram
Husk også at følge Mama Villefrance på Instagram

Læs også om hjemmelavede saltede mandler

french 75

French 75 – en lækker cocktail med gin

Der bor i København og dyrker karrierelivet, men bestemt slægter moren på i madglæde og langsitet planlægning – især hvis planlægningen indebærer hvilken michelinrestaurant, hun skal besøge næste gang. Hun har også en skønhedsblog.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *