Livet i byen

Blomkålstabouleh – sådan laver en du en nem og lækker tabouleh af blomkål

Blomkålstabouleh er virkelig en af vores favoritter, når det kommer til tilbehør. Normalt bruger man jo bulgur eller couscous i tabouleh, men jeg kan faktisk bedre lide versionen med blomkål – og så er den i denne udgave ovenikøbet både glutenfri og lowcarb, paleo og hvad har vi!

Blomkålet er i sæson fra juni til november, så det er sidste chance for at få den lowcarb-venlige og fiberrige kål mens den er i sæson. Både tomater, koriander og rødløg er faktisk ligeledes i sæson, så det er en super måde at få en masse af de råvarer, som er friske og fyldt med vitaminer lige nu.

Blomkålstabouleh passer til mange retter, men jeg synes den er specielt lækker i en kombination med en helstegt kylling, laks eller en sammenkogt ret som fx en god curry. Den er af arabisk oprindelse, og smager specielt godt med de varme krydderier.

Blomkålstaboulehen kan være en god måde at mindske madspild, man kan nemlig sagtens tilføje og bruge det man lige har liggende af grøntsager. Den her version er dog altid mit udgangspunkt. Blomkålstabouleh er godt tilbehør til rigtig mange retter, men på kølige dage er den virkelig lækker til en spicy grøn eller gul curry med lam eller kylling.

Det skal du bruge

Til 2-3 personer

1/2 blomkålshoved
1/2 agurk
1 rød peberfrugt
10-12 cherrytomater 
1 lille rødløg
En stor dusk persille eller koriander – eller begge dele
4 spsk god olivenolie
Saften af en halv til en hel citron
Havsalt

Sådan laver du blomkålstabouleh

Riv blomkålet i enten foodprocessoren eller på den grove side af rivejernet (dette kan godt svine lidt, så gør det så vidt muligt ned i en stor skål).

Del agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske. Hak agurk, rødløg og peberfrugt i små tern. Del cherrytomaterne i kvarte, fjern saft og kerner. Hak krydderurterne groft eller fint og bland ingredienserne sammen i en skål.

Bland olivenolien og citronsaften og smag til med salt. Hæld det over taboulehen og vend det hele sammen. Blomskålstaboulehen kan med fordel trække lidt i køleskabet, men den kan også sagtens serveres med det samme. Det smager så dejligt og så er den sprængfuld af vitaminer.

Blomkålstabouleh kan sagtens spises dagens efter. Men holder sig ikke flere dage i køleskabet.

/datteren – følg mig på Instagram

Læs også hvordan du laver en lækker portonic

Blomkålstabouleh

P.S. Dette indlæg blev oprindeligt udgivet på Imsalli.dk og er her omskrevet.

Blomkålstabouleh – sådan laver en du en nem og lækker tabouleh af blomkål

Der bor i København og dyrker karrierelivet, men bestemt slægter moren på i madglæde og langsitet planlægning – især hvis planlægningen indebærer hvilken michelinrestaurant, hun skal besøge næste gang. Hun har også en skønhedsblog.

En kommentar

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *