barbecue
Livet i byen

Barbecue marinade til grillen – BBQ

Barbecue marinade til grillen – BBQ. En BBQ marinade skal, syntes jeg, give en karamelliseret overflade og tilføje smag, dog uden at fuldstændigt dominerer. En marinade forhindrer også at kødet bliver forbrændt under grillningen.

Læs også om klassisk hjemmelavet kartoffelsalat

Sådan gør du

Vores go-to BBQ marinade er super enkel og består af:

Soya sauce (en god en, f.eks. fra Golden Lotus)
Ketchup (helst hjemmelavet, ellers bruger jeg fra Beauvais)
Tabasco sauce (pas nu på med at den ikke bliver for stærk)
Salt og peber

Det skal bare røres sammen og bom, så er du klar til at pensle. Den kan sagtens laves dagen i forvejen. En god BBQ marinade skal helst være tyk og cremet. Den må bestemt ikke blive for våd, så får du slet ikke den ønskede effekt.

Den her passer, syntes jeg da selv, til rigtig mange ting. Du kan selv lege med mængden af de forskellige ingredienser, men pas nu på med soya saucen – din marinade bliver nemt både vandet og stærkt.

Det samme gælder sig for mængden du påfører, det er meget individuelt hvad man er til. Jeg kan godt lide et “light touch”, mens andre gerne vil have et tykt lag.

Læs også om hjemmelavet dressing til grillet kød

Varianter af barbecue marinade

En barbecue marinade kan varieres i næsten det uendelige. Men det vigtige er at der er noget med sukker, som giver den karameliserede smag og tekstur, når marinanden bliver brændt. Jeg laver den også tit med Coca Cola eller øl. I forhold til øl, så vil jeg selv foretrække en stærk og mørk øl.

Du kan også gøre den mere frisk og eksotisk med hvidløg, koriander og så videre.

Læs også om hvordan du laver en perfekt hjemmelavet dressing

Barbecue marinade
Grillet kylling, der blev penslet undervejs med marinaden

Barbecue marinade til grillen – BBQ

Gift med datteren og i fuld fart med at blive Mamas protege i madlavning. Hans hænder er desværre ikke skruet rigtigt på, så han prøver at opnå Papas Brøndum erkendelse ved at lære at skrue proppen af de rigtige flasker vin. Han blogger også ved siden af, på en fælles blog med datteren.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *